Hogyan juthatsz támogatáshoz?

Havi rendszerességgel tartósélelmiszer-csomagot osztunk. Ezen felül, ha több támogatáshoz szeretnél jutni, lentebb találod a lehetőségeket. Válaszd ki a számodra megfelelőt.

Hogyan juthatnak a segítettek több támogatáshoz? A havi rendszerességgel osztott tartósélelmiszer-csomagon kívül több támogatáshoz juthatnak a rászoruló családok, ha együttműködnek a Szent Kereszt Karitász csoporttal. Célunk, hogy öntevékenységre sarkaljuk a családokat.

Jelentkezés: Szent Kereszt Karitász ceglédi csoportjánál. (Lásd „Elérhetőségek” menüpont)

Amit ajánlunk:

• Több tartós élelmiszerhez juthat az, aki papírt gyűjt.
  • Pékárut kaphat az, aki vállalja, hogy elmegy érte.
  • Főtt ételhez juthat az, aki ételhordóval elmegy érte.
  • Alkalmi munkához juthat az, aki jelentkezik nálunk.
  • Tűzifához juthat az, aki vállalja a levágott gallyak összedarabolását, melyet a házához odaszállítanak, ha erre jelentkezik nálunk.
  • Tyúk, kacsa, (egyéb állat) tartásához juthat az, aki vállalja az állatok tartását, és erre jelentkezik nálunk.
  • Vetőmaghoz juthat az, aki vállalja kertjének művelését.
  • Ruhaosztás: előre egyeztetett időpontban.
  • Bútor: felajánlásokból tudjuk fedezni, ha valamilyen bútorra van szükséged. Nézd meg a "Kérünk-felajánlunk" menüpontot.

Azok a támogatottak, akik papírt és - PET palackot gyűjtenek, és azt az előre meghirdetett időpontban leadják, lehetőséget kapnak arra, hogy a papír áráért húsféléket vásárolhassanak.

A gyűjtött papírt értékesítjük, és a papír értékével megegyező árban, igény szerint lehet húsfélét választani egy megadott húsboltban. A papírgyűjtésben résztvevő személyekről pontos nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza, hogy ki mennyi papírt adott le és mennyi értékben. Ez a nyilvántartás a papírgyűjtés másnapján átkerül a húsboltba, és a gyűjtött papír ellenértékével megegyező árban, igény szerinti húsféle választható.

Melegétel támogatás:

A támogatott családok meleg ételhez juthatnak, ha erre jelentkeznek és vállalják, hogy előre megbeszélt időpontban elmennek érte. Ha igénybe szeretnétek venni ezt a lehetőséget, ehhez szükséges megadnotok az alábbi adatokat, hogy a beosztást el tudjuk készíteni, és értesíteni tudjunk benneteket:

• A meleg ételt igénylő neve
  • Lakcím
  • Elérhetőség: telefonszám, (e-mail cím, ha van)
  • Hány főből áll a segítségre szoruló család?
  • A hét melyik napján tudnak 9 órakor rendszeresen elmenni az ételért? Választható napok: hétfő, szerda, péntek
  • Ki menne el ételhordóval az ételért? (Itt a családból több személyt is meg lehet jelölni.

Krízis segély:

„Célja az önhibáján kívül váratlan – ugyanakkor külső segítséggel biztosan vagy nagy valószínűséggel megoldható – krízishelyzetbe került, szociálisan rászoruló magánszemélyek és családok támogatása, amely lehetővé teszi az adott probléma gyors és hatékony megoldását, s ezáltal biztosítja, hogy a támogatottak élete visszatérjen a normál mederbe.” (Forrás: https://vacikaritasz.vaciegyhazmegye.hu/palyazatok)